Sadece bir Site

GAP PROJESİ NEDEN HENÜZ BİTİRİLEMEDİ?
Güneydoğu Anadolu Projesi(GAP) bildiğimiz üzere Türkiye'nin en önemli sulama projelerinden biridir.Başta pamuk tarımı olmak üzere buğday,arpa,mercimek gibi Güneydoğu Anadolu Bölgesinde oldukça önemli bir yere sahip olan ürünlerin yetişmesi açısından GAP önemini gün geçtikçe arttırmaktadır.
Ancak GAP projesinin yapım aşamasından şimdiye kadar yöre halkına pek de katkı sağlamadığını görüyoruz.Bugün itibariyle bölgede bir inceleme yapsak yöre insanının GAP'dan değil de kendi imkanları doğrultusunda ya artezyen yani halk dilinde sondaj yoluyla su çıkarması ya da kuru tarım yapması gerçekten içler acısıdır.
Yanı başlarında Türkiye'nin en büyük yapay barajı olmasına rağmen yöre halkının çoğu, projenin ne olduğu hakkında bilgi sahibi bile değiller.
Bunun yanı sıra GAP kadar önemli olan bir diğer sorun ise bölgedeki elektrik sorunu...Sondaj sulamasının yoğun bir şekilde yapıldığı bölgelerde elektriğin yetersiz kalması sonucu günlerce elektrik kesintisiyle karşı karşıya kalan çiftçilerin durumdan gerek maddi gerek manevi olarak etkilenmemeleri söz konusu bile olamaz.
İşin en kötü tarafı ise sorunlarla ilgili bir çözüm arayışında bulunmaları gereken yetkililerin durumdan daha doğrusu Türkiye'nin önemli bir sorunundan kendilerini soyutlamalarıdır.

Yorum Kuralları:
1- Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2- Yazım ve dilbilgisi konusundaki hassasiyetinizi yorumlarınızda da gösteriniz.
3- Her zaman nazik bir üslup kullanmaya özen gösteriniz.
4- Yukarıdaki kurallardan herhangi birine uymamanız durumunda, site sahibi yorumunuzu yayınlama ya da yayınlamama hakkına sahiptir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.