Sadece bir Site

Sultan Vahdettin'in Bu Fotoğrafları Ezber Bozacak !
Osmanlı İmparatorluğu’nun 36. ve son padişahı Sultan Mehmed Vahideddin Han yalan bir tarihle hain ilan ediledursun işte koca sultanın vatanı için geldiği durumu en iyi gösteren son üç adet fotoğraf. Memleketten beş parasız kovulduğu gün Topkapı Sarayında bugün sergilenen imparatorluğun hazinesine elini sürmemiş ve hatta kendisine babasından kalan zümrüt taşlı yüzüğü de parmağından çıkartıp demirbaşa sokup memlekette bırakan Sultan Vahideddin Han, bu hareketi niçin yaptığını soranlara; Vahideddin Han, 16 Mayıs 1926’da vefat eder, Fakat esnafa olan borç yüzünden evi hacizlidir ve, Vahideddin Han’ın tabutu da bu haczin içindedir. Borçlar ödenene kadar tabut kalkmaz, kalkamaz. En nihayet vefatından tam bir ay sonra kızı ve damadı sultanın borçlarını öder ve son Osmanlı Padişahı Mehmed Vahideddin Han’ın tabutu üzerindeki haciz kalkar. Düşünün bir ceset, borçları yüzünden tam bir ay boyunca bir evin ortalık yerinde yatıyor. Bu ne hazin bir manzaradır… üzerindeki haciz kararı kalkan tabut, 15 Haziran 1926’da, evden çıkarılır ve bir trenle Beyrut’a götürülür, 3 Temmuz 1926’da vefatından tam 47 gün sonra, evet yanlış okumadınız vefatından 47 gün sonra Suriye Şam’da Yavuz Selim Camii’nin bahçesine gömülür. Sessiz sakin kimseye zahmet vermeden bu dünyadan göçüp giden sultanın geriye söylediği şu sözler kalır; “… Ben anlaşılmayı tarihçilere bıraktım. Memleketin parçalanmasına engel olamadıysam da, tüm kötülükleri üzerime çekerek ve Ankaraya’ya zaman kazandırarak bir nevi paratoner vazifesi gördüm. Ben anlaşılmayı tarihçilere bıraktım.” İşte hain ilan edilen vatansever padişahın 5 yılda geldiği durum Bu üç fotoğrafa dikkatlice bakınız. Bir vatan haini beş yılda bu kadar nasıl yaşlanır? Bu fotoğraflar bizlere Sultan Vahideddin Han HAİN DEĞİLDİR demiyor mu? FOTOĞRAF 1; Yıl 1920:Sultan Vahidettin Han’ın yüzündeki net ve berrak cilt yapısına dikkat edin… 

vahdettin1 Sultan Vahideddinin bu fotoğrafları ezber bozacak!

FOTOĞRAF 2; Yıl 1922: Birinci fotoğrafla arasında kaç sene var gibi görünüyor?… İki fotoğraf arasında sadece iki sene var. Bir hain etrafını mı tüketir yoksa kendini mi?…   vahdettin2 Sultan Vahideddinin bu fotoğrafları ezber bozacak!VE İBRETLİK FOTOĞRAF… 1. Fotoğraf ile arasında beş, 2. fotoğrafla arasında ise üç sene var ama sanki 30-40 sene geçmiş gibi değil mi?….  vahdettin3 Sultan Vahideddinin bu fotoğrafları ezber bozacak!
 Dünyanın neresinden bir hain 3-5 yılda 30-40 yaş yaşlanır!.. Bu fotoğraflar Sultan Vahideddin Han’ın hain değil, vatanı için kendini yiyip bitiren bir vatan evladı olduğunu ispatlamıyor mu?… 1. Fotoğrafa bir daha bakın ve sonra bu fotoğrafa dönün aradan geçen beş sene bir insanı nasıl bu halen getirir bir düşünün!.

Kaynak Linki: http://www.ceddimizosmanli.net/sultan-vahideddinin-bu-fotograflari-ezber-bozacak/

Yorum Kuralları:
1- Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2- Yazım ve dilbilgisi konusundaki hassasiyetinizi yorumlarınızda da gösteriniz.
3- Her zaman nazik bir üslup kullanmaya özen gösteriniz.
4- Yukarıdaki kurallardan herhangi birine uymamanız durumunda, site sahibi yorumunuzu yayınlama ya da yayınlamama hakkına sahiptir.

Blogger tarafından desteklenmektedir.